Om oss

Medietextarna är en fackklubb inom Svenska Journalistförbundet som finns till för att förbättra arbetsvillkoren för undertextare. Vi är framförallt en klubb för frilansar men erbjuder även intressemedlemskap för anställda undertextare.

Vi vill vara ett nav för kollegialt samarbete och kunskapsutbyte. Samtidigt strävar vi efter att föra en konstruktiv dialog med uppdragsgivare om arvoden, villkor och branschens utvecklingsmöjligheter.

Vi vill ha schysta villkor som motsvarar den kvalifikation som krävs. Våra texter hör till de mest lästa i landet, men villkoren blir alltmer pressade och våra möjligheter att göra ett bra jobb allt sämre. För att vända den utvecklingen har vi tre fokusområden. Om du klickar på ikonerna nedan hittar du mer om vad vi gör inom respektive område.

Vi vill ha schysta villkor som motsvarar den kvalifikation som krävs. Våra texter hör till de mest lästa i landet, men villkoren blir alltmer pressade och våra möjligheter att göra ett bra jobb allt sämre. För att vända den utvecklingen har vi tre fokusområden. Om du klickar på ikonerna ovan hittar du mer om vad vi gör inom respektive område.

Styrelse

En del av AVTE

Vi är anslutna till den europeiska paraplyorganisationen AVTE, AudioVisual Translators Europe, som samlar intresseorganisationer och fackförbund för undertextare, dubbare och alla andra som jobbar inom medieöversättning. Genom AVTE hoppas vi kunna utveckla samarbetet med våra kolleger i Europa, hämta inspiration från lyckade satsningar i andra länder och få större möjlighet att utöva internationell påverkan.

Tveka inte att kontakta oss

Oavsett om du är gammal medlem eller helt ny i branschen är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi svarar gärna på frågor om branschen och lyssnar på dina åsikter.